top of page

VERWARMING

U bent hier: Home >> Diensten >> Verwarming

Met van Swaaningen zit u nooit meer in de kou!

Over verwarming kunnen we lang of kort over praten, maar met ons Nederlandse klimaat blijft verwarming toch een belangrijk onderdeel van ons huis en wooncomfort. Daarom is het belangrijk dat op dit gebied vakkundig geadviseerd en geholpen wordt. Installatiewerken Van Swaaningen is het adres voor alle voorkomende werkzaamheden aan uw verwarmingsinstallatie.

Een cv-ketel die niet goed werkt, verbruikt onnodig veel water en gas. Dat merkt u aan uw energierekening én aan het comfort in huis. Niet voor alle onderhoudswerkzaam-heden hoeft u meteen de hulp van een monteur in te schakelen. Lees hier wat u zelf kunt doen om uw ketel in goede staat te houden.

 

Ketel bijvullen & ontluchten 

Bekijk het filmpje hieronder hoe u te werkt moet gaan.

Als de druk in de ketel onder de 0,5 bar komt, slaat de ketel af en zit u zonder verwarming of warm water. U kunt dit voorkomen door de ketel bij te vullen met water op het moment dat de druk onder de 1,5 bar komt. De druk kunt u aflezen op de meter of het display op de ketel. Bijvullen kunt u eenvoudig zelf doen. Door het bijvullen van de cv-ketel, maar ook door andere oorzaken (bijvoorbeeld een te lage druk in de ketel) kan lucht in de leidingen ontstaan. U herkent dit aan een tikkend of borrelend geluid of doordat een of meerdere radiatoren niet warm worden. Door lucht in de leidingen stijgt uw gasverbruik. Voor een goede werking van uw centrale verwarming is het dus belangrijk om regelmatig de radiatoren te ontluchten. Ook dit kunt u vrij eenvoudig zelf doen.

 

 

CV-Installatie 
U kunt bij ons terecht voor het aanleggen van een complete CV-installatie, het onderhouden of vervangen van uw CV-ketel. Met een goed ingeregelde installatie kunt u wel 10% op uw energiegebruik (en uw -kosten!) besparen. Wij regelen dit voor u.

 

Vloerverwarming 
Vloerverwarming heeft vele voordelen: geen radiatoren meer nodig, geen buizen zichtbaar, geen groot verlies van warmte rechtstreeks naar het plafond en voorkomen van stofverplaatsing in huis. Een vloerverwarming levert u een besparing van 10 tot 15% ten opzichte van de conventionele manier van verwarmen.De vloer fungeert als radiator. Hierdoor kan er met een lage keteltemperatuur worden gestookt. Water van 40 °C in plaats van ca. 90 ºC is al voldoende om het huis snel op een aangename temperatuur te krijgen. Door de lage watertemperaturen wordt uw ketel minder belast en leveren moderne HR-ketels een optimaal rendement.

 

Een vloerverwarming zorgt voor warme voeten! Vloerverwarming geeft van alle systemen de meest ideale temperatuuropbouw. De verwarming is op elk gedeelte van uw vloer aanwezig en zo is er dus een mooi gespreide warmteverdeling.

 

Radiatoren 
Kiest u voor een CV-installatie met radiatoren, aan u de keuze: reguliere radiatoren of designradiatoren. Wij leveren en plaatsen elke gewenste radiator voor het hele huis!

 

bottom of page